Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neexistuje nic takového jako spravedlivý a čestný způsob použití té ohromné moci, která je vložena do rukou zákonodárce a exekutivce.  Vládnout v dnešní době znamená přerozdělovat obrovský balík peněz, které byly násilím odebrané produktivní části společnosti.  Obhájci přerozdělování předstírají, že nahrazují – jak říkají "společensky" škodlivé – dopady soukromého vlastnictví a zájmových skupin neomezenými pravomocemi moudrého a nezaujatého legislativce a jeho zásadových a neúnavných sluhů úředníků. Obyčejný člověk je v jejich očích bezmocným dítětem, které zoufale potřebuje opatrovníka, jenž by ho chránil před lstivými triky bandy darebáků. Odmítají veškeré tradiční koncepty práva a legality ve jménu "vyšší a ctnostnější" myšlenky spravedlnosti. A cokoli oni sami kdykoli udělají, je vždy správné, jelikož to poškozuje ty, kdo si chtějí sobecky sami ponechat to, co by z pohledu této vyšší spravedlnosti mělo patřit ostatním.

  Že při tom přerozdělování budou vždy myslet i na sebe, někdy víc, někdy méně, vyplývá z kategorie jednajícího člověka, který  vždy maximalizuje svůj užitek.  Nikdo neví, zda bude příště zvolen, a tak musí využít veškerých možností a prostředků, aby si z přerozdělovaného koláče urvaly co nejvíc. 

 Korupce není  o selhání jednotlivců, ale o selhání systému.

0 0
možnosti

Pane Havlíku, je to sice pěkné konstatování, ale korupce bohužel bude trvalá. Čím rovnějším kolektivistou je politik, tím je více podezřelý.

0 0
možnosti

PS "Čím více budeme samostatní, tím více budeme proti korupci odolní." Tedy z toho přirozeně plyne, pokud potřebujeme stát volme do zastupitelstva osobnosti individualisty, nikoliv sociální inženýry a neziskové loupežníky.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS