Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J17a12n 43N80e75t72o61p60i25l

8. 11. 2014 16:01

KarmaR^

Pane Havlíku, téměř si nepamatuji, kdy naposledy jsem souhlasil s nějakým Vaším názorem, ale tentokrát nemohu v článku najít cokoliv, s čím bych nesouhlasil. Tudíž ona karmaR^

0 0
možnosti

Zvláštní.

Já zas těžko hledám něco jiného než co se dá stručně vyjádřit slovy "nemám rád Klause" (je na mne moc chytrý)

1 0
možnosti

J28a26n 49S28e61m42i94k

7. 11. 2014 15:57

Dobra analyza.

Na Klausovi je nejzajimavejsi to ze asi stale veri ze on byl "pravicovy politik" a zaklina se "standardnimi politickymi stanami".

Jeho era kdy byl miistrem financi a premierem rozhodne nebyla pravicova. 

A zhouba ODS jako mafianske struktury zacala taktez za jeho ery.

3 2
možnosti

Pane Havliku, diky za clanek, jehoz objektivitu at posoudi kazdy, kdo si pamatuje byt jen 10% z Klausova působení a trochu premysli. Diky i za vasi praci na projektu http://www.mapovani.cz, preji hodne sil a nenechte se znechutit temi kterym svobodne informace nejsou po chuti nebo se proste nezajimaji o svuj osud. Bozi mlyny melou pomalu ale jiste a nakonec PaL zvitezi nad LaN V

1 5
možnosti

Jaká pravda? Čí? Každý člověk může mít „svou“ pravdu. Jak může taková pravda vítězit? Nad kým? R^EU;-D

3 1
možnosti

V makroekonomických datech první poloviny 90. let (do roku 1997) Unikátně nízká míra nezaměstnanosti do 6% (v ostatních postkomunistických to byly desítky %) Velmi nízká inflace (kromě skoků po nastavení kurzu koruny k marce a po zavedení DPH) do 10% meziročně – ostatní postkomunistické země se propadly do hyperinflace (z výjimkou SR, kde se ještě svezli na Klausem nastartovaných reformách). Hospodářský růst, který po roce 1995 naskočil a byl zadušen až Havlovým pučem ve spolupráci s ČNB v roce 1997. R^EU;-D

5 0
možnosti

J42a77n 60S22e37m27i68k

7. 11. 2014 16:01

nizka nezamestnanost a inflace- vse bylo de-facto financovano systemem "bankovniho socialismu" v Klausove ere (statem vlastnene banky pumpovaly na politickou objedavku uvery do cerstve kuponove a jinak  privatizovanych podniku.

Vysledkem toho bankovniho sicialismu byla na nejakych 5-6 let stabilita, ale taky odlozena restrukturalizace ekonomiky,a se zpozdenim pak de-facto krachy bank kvuli nesplatnym uverum (CS, KB...) a jejich zachrany za stamiliardy Kc.....  ty sanace se ale dely az za Zemanovy vlady (Klaus tak rika ze mel vyrovnane rozpoctu :)

4 1
možnosti

Nemůže být pochyb o tom,že za éru řádění Václava Klause,bude stávajícímu řediteli mausolea Václava Klause soudruhovi profesorovi Václavu Klausovi vystavena objektivní známka až v budoucnosti.Nyní si můžeme pouze tipnout jaká bude - já to vidím na " neprospěl - neschopen postoupit do dalšého ročníku " No ale je to jen můj názor,nikomu ho nevnucuji ...

4 7
možnosti

Asi tomu tak bude. Stav je ale  horší. To co jsme za mnoho let nahospodařili jsme ztratili, národ zchudl, nevlastníme nic, nevyrábíme  nic pořádného.Nemáme žádnou reputaci. V r. 1989 jsme si mysleli, že za krátkou dobu budeme druhé Švýcarsko. Místo toho jsme na 26. místě v kupní síle v Evropě.

Chudnutí se stále zvyšuje  Faktická měnová reforma v roce 1990 zdražila  většuinu zboží až  10x, Následná vysoká inflace znehodnocovala  vklady v bankách. Nakonec i neodborná devalvace koruny a ošizení vkladatelů o 10%  v letošním roce. Kdo dovoluje neschopné ČNB takové zásahy. K čemu je parlament a politické strany. Ekionomové? K smíchu a pláči.

Je mi z toho smutno a to vše 25 let po Vítězném listopadu.

0 4
možnosti

V mnohém máte pravdu.  Ovšem při tvrzení, že Klause prosadil Havel byste se měl vyrovnat s mnohokrát opakovaným Havlovým tvrzením. Havel vždy tvrdil, že Klause do vlády nechtěl, proto mu nabízel místo guvernéra SBČ (což je nesporný fakt).  Že však ho nakonec musel do funkce ministra jmenovat. Nevím sice proč "musel", nikdy se mně nepodařilo Havlovi takovou otázku položit.  Že však jejich animozita existovala od počátku (až se zdá, že byla i staršího data) je nesporné.

     Tak jak to bylo s prosazování Klause Havlem????

6 0
možnosti
Foto

Inu, dodám snad jen, že glosovat může opravdu každý. I vy. :-)

7 2
možnosti
Foto

A nutno dodat, že na svůj názor máte svaté právo, o tom žádná. ;-)

3 0
možnosti

Pane Havlíku,pamatuji se,jak jste ho nadšeně podporoval.I vy jste mu pomáhal do sedla.

4 1
možnosti

J97a52n 39S96e10m43i28k

7. 11. 2014 16:02

myslim ze tam  tomu ma v blogu vetu

0 0
možnosti

Kromě těch palečků dolů, nějaký protiargument? Rád si přečtu.

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS