Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, je velmi obtížné určit, zda se Klaus zbláznil dočista, nebo zda se může "zblázňovat" ještě více. V každém případě, jeho morální i psychický stav dosáhl bodu kdy je životazáchovné držet jej co nejdále od jakéhokoliv vlivu na věci veřejné! :-(

3 3
možnosti

Vážený pane Gabrieli, kéž bysme měli více takovýchto "bláznivých Čechů". Pokud by tací nebyli, již dávno byste zařezával v příručí všeobecného, toho nejrovnějšího životního cyklu.

2 2
možnosti

Váš splácaný článek nemá, žádnou vypovídající hodnotu. O tom, komu vyhovuje vysoká koncentrace moci byste se měl porozhlédnout na druhý břeh politických řemeslníků plných falešných altruismů všeho druhu. Bylo by opravdovou lahůdkou si vás vyslechnout v konfrontaci s V. Klausem v diskusi o pravicových hodnotách ve společnosti.

2 4
možnosti

Pane Cestre, obávám se, že na pravicové hodnoty pan Klaus žádným odborníkem není. On je totiž individualistický liberál velmi pragmatického ražení, navíc zcela bezskrupulózní, a to je na hony vzdáleno, přesněji, je to naprostý protipól konzervativních = pravicových hodnot. Což vám zřejmě uniká

4 3
možnosti
Foto

To je roztomilé povídání. Sedět na tenisu s někým v lóži, atd. Já nechápu, jak by se člověk, který byl skoro čvrtstoletí ve vrcholných funkcích mohl vyhnout kontaktům s některými lidmi, k čemu by to bylo dobré a proč tedy nejsou zmapovány veškeré Klausovy kontakty, rozhovory, potřesení rukou a nevímcoještě a pak dáno do poměru.

Tedy, jaký díl z celkového počtu kontaktů by mělo být pochybné a proč?

Proč třeba Šlouf? OK, to lze ještě akceptovat. Proč je pochybným třeba Langer a podobně. A proč se třeba nevytvoří černá listina všech kontaktů Davida Ratha? Tam je alespoň nějaké rozuměn podložené podezření, ale zde se to podezření hodí jen tak do vzduchu.

Komu a za co splácí Václav Klaus nějaké závazky? Jistě, řekne se, že nezajistil řádný právní rámec privatizace. A to je úkolem ministra financí? Já myslel, že spíš premiéra a ministra spravedlnosti.

Klaus byl, vedle Havla, určitě nejviditelnějším politikem, polistopadové éry. Ale Havel, za 14 let prezidentsví "neměl šanci" cokoli udělat? Vždyť měl úžasný vliv. Politici mu zobali z ruky, jeho slovo bylo zákonem. A přesto nic nezvládl. Nechtěl, nemohl nebo neuměl?

1 3
možnosti
  • Počet článků 239
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1731x
Aktivní glosátor politického dění, vyjadřuje se k politickým a společenským tématům. Spoluautor projektu www.mapovani.cz

Seznam rubrik