Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celý myšlenkový pochod se dá shrnout do jedné věty "Nemám rád Klause".

Velice hezky to shrnul jeden komentátor v dnešní Idnes. Proč senátoři nežalovali Klause v době kdy neplnil své povinnosti, nepodepsal smlouvu kterou měl, nejmenoval soudce které měl? Proč si počkali až na amnestii která byla zcela dle práva, nicméně vzbudila (zcela oprávněně) naštvané nálady mezi lidmi?

Pan Halík krásně popisuje své vlastnosti a připisuje je Klausovi. Třeba popis "Role mučedníka, terče spiknutí a oběti údajných intrik a mediálních konstrukcí mu sedí, má ji naučenou, přímo se v ní vyžívá. Vyšponované emoce pak mohou plodit i různé absurdity. Věcná stránka je na vedlejší koleji." padne v tomto článku mnohem lépe na pana Halíka, než na Klause. Klaus je arogantní narcis který je mimo realitu (i když ne úplně. Jeho argumenty proti třeba globálnímu oteplování či eurohujerům byly podložené, vyargumentované a jak ukázal čas, i správné), nicméně na mnoho lidí působí jako červený hadr a ti lidé pak morálně, argumentačně a rozumově dostanou hodně hluboko.

8 11
možnosti
IH

nečetl jsem nikdy žádné argumenty proti globálnímu oteplování ani proti evropské unii - většinou to byly obecné záležitosti a hlavně jsem nikdy nezaznamenal návod nebo postup, jak to dělat jinak a lépe. v jedné věci s vámi ale souhlasím - nejenom senátoři, ale i poslanci a vlastně kdokoliv měl žalovat klause daleko dříve, mohlo to mít nějaký smysl...

6 4
možnosti
RH

Václav Klaus byl od roku 89 ministrem financí. Od roku 91 vicepremiér a od roku 92 premiér ČSFR. Po jeho průšvizích zejména ve straně a po podepsání opo smlouvy se stal předsedou PSP. Posledních 10 let je prezidentem této země. Já se ptám, je někdo v politice, kdo má na tomto politickém marasmu, který se postupem času vyvinul větší podíl, než Václav Klaus?

11 8
možnosti

Je to kolektivní vina. Jeden člověk nic nezmůže.

5 3
možnosti
RH

Absolutně přesně pane Havlíku. Přesně jak píšete. Nohsledové Václava Klause jen obecně hořekují, ale argument žádný. Viz níže. Je zajímavé, že se z drtivé většiny ještě rekrutují z řad podporovatelů Miloše Zemana. Asi z vděčnosti;-D

10 10
možnosti
OK

Když jsem přečetl všechny příspěvky, znovu jsem si přečetl i  článek. Potvrdil se mi můj první dojem, že se jedná o věcné, stručné , jasné, objektivní, bez jakékoliv zášti

nebo nenávisti, hodnocení učinkování pana Klause v české politice. Možná bych jenom dodal, že veškeré odborné schopnosti,celou nespornou inteligenci zdecimoval a zašlapal do země svým narcisismem, bohužel. Nebýt jeho sebestřednosti a snahy dokazovat, že on jediný má vždycky pravdu,  mohl být této společnosti velice prospěšným politikem. Prohlášením, že amnestii bych udělal znovu stejně mne v tom jenom utvrdil.

12 9
možnosti
LC

Jo jo. Je to svinstvo pane Havlíku. V roce 1990 jste ho vyfasoval a on nevděčník od té doby už stačil být předsedou sněmovny, ministrem finací, premiérem a prezidentem. A na vás zbyly jen ty občasné TV diskuze s představiteli podobných obskurních straniček jako ta vaše a hluboké úvahy co by kdyby. Přiznávám, že tam jste, když tam není Mach, jednička.

9 10
možnosti
OK

Ty, co s blogem nesouhlasí, prosím o věcnou argumentaci proti, podle nich, nepravdivým nebo alespoň nepřesným konstatováním. Já jsem nic takového nenašel, podle mne nelze než souhlasit se vším, co bylo napsáno.

15 11
možnosti
OK

Minusy, no fajn, ale pořád mi chybí ta věcná argumentace, proč minus ...

6 6
možnosti
JK

Bingo! A karma, ale ta mi z nějakého důvodu nejde udělit. PřestoR^!

11 9
možnosti
JH

J76a40n 62H82l45e19d16í58k

6. 3. 2013 15:36

obvykle jen jeden vlk velí smečce, jen jeden kohout panuje hejnu, a jeden Václav Klaus, univerzitní profesor ekonomie rozumí dobře ekonomii a politice EU. Dává převahu najevo, a potrefení druhořadí kohoutci melou a protestují svým nevymáchaným zobáčkem, až se zajíkají. Václav Klaus provokuje svým nemoderním a ryzím vlastenectvím, kterým však uráží všechny pravdoláskaře, které tak moc nezajímá česká krajina, jako cizí pustiny, skály a propasti, které chtějí zahrnout do své asanace.--  Domýšlivý a ješitný "kluk" bez jakýchkoli zásluh-- Dienstbier atakuje rivala Zemana přes nevinného Klause. Zemane, Zemane, ukradl jsi mi presidentské žezlo a křeslo, já ti všechny plnomoce a práva zruším

8 13
možnosti
JK

No možná, že je Klaus skutečně vůdčí kohout na vašem dvorku. Ta bajka ale pokulhává, protože Klaus není (neměl by být) vůdce smečky, ačkoli se do té pozice stále tlačí. Smečka si ho platí, aby jí sloužil v placeném úřadu. Prezidentském úřadu. Nemá jí poroučet, manipulovat ani využívat ve svůj prospěch. Ale dělal to. Už nebude.

14 6
možnosti
HK

"... přiměl dosud neznámým způsobem premiéra k jejímu podpisu" .. a tady přestávám číst. Pokud máme nesvéprávného premiéra, tak co chcete řešit? A nebo jste úplný mimoň. A nevíte to.

9 9
možnosti
PP

A vy víte jak ho přiměl? Tož nám to povězte a klidně nečtěte

11 3
možnosti
LZ

Pan Havlík je úplně mimo... No a? A on to neví...:-/

9 16
možnosti
PP

Zeman je exhibicionista.

9 3
možnosti
  • Počet článků 239
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1731x
Aktivní glosátor politického dění, vyjadřuje se k politickým a společenským tématům. Spoluautor projektu www.mapovani.cz

Seznam rubrik