Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J89a13n 53R13á90ž

13. 11. 2014 18:56

Realita:

Co může nabídnout světu dnes USA: Nejsofistikovanější zbraňové systémy, vojenskou invazi do země, jejíž vláda je naší civilizaci přátelsky nakloněná, rozložení systému tamní vlády, chaos a destrukci. Nic jiného stát s největšími zahraničními dluhy v historii, nabídnout nemůže. (EU nemůže nabídnout, mimo chimérních poroklamací, už vůbec nic - viz Ukrajina)

Co nabízí Čína: Miliardové investice do infrastruktury (např. úspěšně v Africe), efektivní způsob řízení podniků (dokázala to jak v USA, tak v poslední době svými investicemi do ocelářství v Německu, ozdravění bankovního systému, kdy čínští investoři kupují podíly stále vic v evropských podfinancovaných národních bankách.

Takže rozumné je seskočit z větví idealistických stromů na zem, přijmout změny, které nastaly ve světové politice, kde rakety,tanky a neviditelné letouny už nehrají dominantní roli, a místo planých řečí o lidských právech, se na změny nachystat.

P.S. Když čínská banka nabídne lepší úvěrové podmínky a vyšší úroky u dlouhodobých vkladů, zůstanete u České (rakouské) ERSTE spořitelny nebo půjdete raději do čínské?. U mne je to jasné!

0 0
možnosti
Foto

Ano, závěry XVIII sjezdu KSČ plníme i do přinesených nádob!

1 0
možnosti

Mám otázku : proč všichni co tady diskutují nesedí ve vládě určitě by jí měli co nabídnout.

0 0
možnosti

Pan Havlík se v politice angažuje dlouho. Jeho strana nabízí komplikovaná řešení s EU v zádech. Z mého pohledu nevolitelný kočkopes.

1 0
možnosti

Par slabsich 'nevyjasnenych' momentu, tedy z meho pohledu, ovsem ty dobre prevazuji. Karma.

0 0
možnosti
Foto

Dtto, ovšem po druhém,pozorném a pečlivém pročtení,  bez karmy:-/Autor asi bude vědět proč:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 239
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1731x
Aktivní glosátor politického dění, vyjadřuje se k politickým a společenským tématům. Spoluautor projektu www.mapovani.cz

Seznam rubrik